Треньори

Треньори

Todor-Gerdzhikov
Тодор Герджиков
Роден: 1946 г.

Тодор Герджиков е един от положилите основите на петобоя в Пазарджик. Един от първите с майсторска титла в спорта. Многократен републикански шампион и национален състезател. Дългогодишен треньор в националния отбор, под ръководството на Тодор Герджиков са излезли редица шампиони и таланти.

Hristo Tsonkov
Христо Цонков
Роден: 24.03.1948 г.

Христо Цонков е един от първите последователи на пазарджишката школа. Доказан спортист, национален състезател и републикански шампион, Христо Цонков заслужено носи титлата „Майстор на спорта“. През годините е спечелил репутацията си на треньор, развил редица таланти.

Стефан Герджиков
Роден: 10.12.1976 г.

Стефан Герджиков е второ поколение петобоец, състезаващ се за родния „Хебър“. Доказал се е като Републикански шампион на различни възрастови групи, включително и при мъжете. Участник на редица Европейски и Световни първенства. Туширал е двукратния Олимпийски шампион Алексей Мойсеев.

Димитър Донов
Роден: г.

Димитър Донов е майстор на спорта от 1975 г. Името му е познато на поколения петобойци в България. Дългогодишен състезател на националния отбор, многократен републикански шампион.